Драги читаоци и корисници наших издања,

Позивамо вас да нас и ове године посетите на Сајму књига у Београду, на штандовима у Хали 1 и Хали 2.

Скрећемо вам пажњу на активности и промоције које ћемо одржати током Сајма.

Промоција нових наслова Библиотеке „Педагошка раскршћа“, одржаће на у Сали „Десанка Максимовић“ упетак, 26.10. од 19 часова.

О књизи Паула Фреиреа„Педагогија обесправљених“ говориће др Предраг Марковић, историчар, преводилаци уредници Едуке.

О књизи Емилије Лазаревић „Специфичне сметње у учењу“ говориће, поред ауторке и уредника, и рецензенткиња Маријана Панић.

„Педагошка раскршћа“ представљају на нашим просторима јединствену библиотеку у којој излазе најрелевантнија дела из филозофије образовања и примењене педагогије. Ове године библиотека је обогаћена капиталним преводом једне од најпознатијих књига о образовању у двадесетом веку: „Педагогија обесправљених“ Паула Фреиреа, али и књигом др Емилије Лазаревић „Специфичне сметње у учењу“. Нове наслове из ове библиотеке, намењене наставницима, родитељима, психолозима, педагозима и свима које интересује образовање и васпитање, упознајте на штандовима Едуке.

Промоција новогЗборника угледних припрема за разредну и предметну наставу ЧАС ЗА УГЛЕД 4 одржаће се наШколски дан – у четвртак, 25. октобра – у Сали „Васко Попа“ у 10часова.

Четврти пут заредом, биће то прилика да се сусретнемо са колегиницама и колегама чији су радови објављени у зборницима, да честитамо свим учесницима и доделимо признања за најуспелије припреме.

Зборник ЧАС ЗА УГЛЕД настао је пре четири године као плод наше сарадње са наставницима из целе Србије. И ове године нам је на конкурс приспео велики број припрема са бројним додацима, прилозима, презентацијама, фотографијама, видео-снимцима – тако да су рецензенти и чланови комисија имали тежак задатак да међу добрим материјалима изаберу најбоље.Осим тога, веома је значајно и то што на конкурсу учествују и колеге из Босне и Херцеговине и Црне Горе – чиме је постигнута подстицајна клима за креативну стручну сарадњу и размену практичних искустава, која прелази границе и постаје део регионалне културне и просветне размене.Наше заједничко уверење јесте да је овај вид сарадње вишеструко значајан и користан: њиме се подржавају настојања и прегнућа из непосредне наставне праксе, која се потом поново њој враћају – како би је освежили и унапредили.

У исто време, у четвртак, 25. октобра – у Сали „Васко Попа“ у 10 часова биће додељена признања за учеснике на Едукином новом конкурсу за најбољу школску библиотеку 2018. године. Уродила је плодом наша жеља да подржимо рад школских библиотека – да усмеримо пажњу на драгоцену улогу библиотека у духовном и професионалном развоју ученика и наставника. Конкурс је показао како школске библиотеке у Србији, и упркос многим објективним тешкоћама, остварују своју улогу посвећено и успешно. Већа видљивост њиховог знатног учешћа у образовном процесу, надамо се, може утицати и на побољшања њиховог сопственог статуса и на квалитетнију сарадњу у оквиру школског система у нашој земљи.

На нашем штанду се обавестите о новим издањима. Са каталогом библиотеке Педагошка раскршћа можете се упознати овде, а каталог додатних и допунских радних материјала уз уџбенике можете прелистати овде.

Позивамо вас да нам се и ове године придружите на Сајму, како бисмо разменили мишљења и искуства и тако унапредили свој рад.

Срдачан поздрав из ЕДУКЕ

ЕДУКА на "Facebook"

библиотека педагошка раскршћа